Milou Heeren

Al zolang als ik me kan herinneren, was ik me altijd al erg bewust van emoties die bij de mensen om me heen speelden. Ik was een vrolijk maar ook een gevoelig meisje en ik stelde mezelf al jong vragen over het leven. Ik had het verlangen in me om mensen te helpen en te zorgen dat er harmonie was. Bij mezelf, in ons gezin en om me heen.


Ondanks veel onrust in mijn jeugd, heb ik veel mooie dingen mogen doen en ervaren in mijn leven. Ik doorliep de lagere school, de HAVO en ik haalde in één jaar mijn MEAO diploma. Ik voelde dat ik daarna niet de economische kant op wilde. Ik was geïnteresseerd in mensen, waarom ze doen wat ze doen en ik wilde graag mensen verder helpen in hun (werkend) leven. Ik koos voor een HBO opleiding richting HR. In combinatie met mijn praktische, aanpakkende aard leek mij dit het ideale werkveld.

Mijn persoonlijke reis

Ik heb jaren gewerkt als HR adviseur en ook af en toe tijdelijk HR management rollen op me genomen. Ik vond het prettig om organisaties te ondersteunen zodat ze hun medewerkers zo goed mogelijk konden faciliteren bij het uitvoeren van hun werk. Ik kreeg energie van de samenwerking met managers en medewerkers om zo zaken helder te maken en op te lossen. Maar mijn krachtveld lag vooral in het snel en écht contact maken met medewerkers in organisaties doordat ik het in me heb om snel mensen en gedrag te doorgronden.

Ik liep wel vaak aan tegen de muren van organisaties aan. De menselijke maat was soms ver te zoeken, hoewel ik ook wel zag dat de meeste medewerkers hun best deden om hun werk zo goed mogelijk te doen. Zo’n 15 jaar geleden ben ik meer gaan interimmen. Ik heb diverse tijdelijke HR opdrachten gedaan waarbij ik op dat moment kon inspringen waar dat nodig was. Deze manier van werken gaf mezelf meer rust. Ik heb in al die jaren veel mogen leren en veel organisaties en mooie, inspirerende mensen leren kennen. Daar ben ik erg dankbaar voor.

Mijn persoonlijke ontwikkeling stond ook niet stil en nadat ik zelf ook tegen mijn eigen grenzen liep kwam ik in 2014 op een punt dat ik behoefte had aan een nieuw stuk in mijn leven en heb ik een Post HBO opleiding gevolgd tot Coach practitioner bij de Alba Academie (EQA Practitioner geaccrediteerd door EMCC – NOBCO). Tijdens deze brede opleiding waarin ik veel heb geleerd over menselijk gedrag en methodes, werd bevestigd wat ik al lang voelde. Mijn hart ligt bij het persoonlijk begeleiden en coachen van mensen zodat zij ook meer in balans komen en gaan doen wat bij ze past en wat ze écht willen in hun leven. Door contact te maken, ze een spiegel voor te houden en ze door oefeningen en gesprekken meer zelfinzicht te geven. Mijn doel is om mensen verder te helpen op hun levenspad zodat ze kunnen groeien en (weer) in balans komen.

De jaren erna stonden vooral in het teken van het mogen krijgen van kinderen, het gezinsleven en het opstarten als ZZP-er in 2017. Ik ben in die tijd daarna vooral aan het werk geweest in het HR werkveld.